Berita Utama

Baby & Toy Contest

nak join klik sini


Gambar yg dipertaruhkanNUR HASYA UZMA MOHAMMAD NORDIN
31 OGOS 2009



jadi nak tag
anis
echa
zakiah


GA kiszydolls

melihatkan kepada blog adik balQish nie mmg mengujakan...tahniah kepada kamu yer...
dgn product yg owesome n ur art....perghhh cun melecun laaa....n tomei2 belaka...
chooo semua tgk hasil tgn adik kisz nie...tomeikan?



sesambil ber BW ada anjuran GA dr blog kisz nie...
hadiahnya pown menariik n tertariik ko mmg da bomb...heehee
chee tgk hadiahnya mengikut kategori:
3 plushies (Miss potty) kepade 3 pemenang
kategori 1 = kategori untuk ibu2(untuk anak2 kcik mereka)
kategori2 = kategori student(skul,kolej or u)
kategori3 = bekerja

syarat2 lak
1.jadi follower...
2.leave ur name n blog kat komen post
3.letakkan 3 gambar kiszydolls kat ats ni di blog anda n terangkan tentang GA kat blog anda
4.Jangan lupe gtau anda sertai kategori yang mane satu di komen yang anda tinggalkan...

duedatenye:
10 DISEMBER 2010

“SHOW YOUR TEETH BABY!” CONTEST 2010

semua bw yg ingin menayangkan teeth anak sila la join yer link sini

saya mempertaruhkan
Nama penuh bayi/kanak-kanak: NUR HASYA UZMA MOHAMMAD NORDIN
D.O.B dan umur: 31 OGOS 2009
Hobby bayi/kanak-kanak tersebut: BERJALAN (sejak dpt merasai nikmat berjalan)
Berapa batang giginye yang dah ada sekarang: 6 BATANG

MAMARIFQY GIVE AWAY


ibu cinta join yer......
sebab.....

" SAYA NAK BANTAL ITU !! "

ucapan wat mamarifqy

ikan keli masak dgn kuah tempura...
masak bersama sayur kailan...
selamat menyambut ulang tahun kedua...
moga hingga ke akhirnya berkekalan....

ada bersama hidangan capati...
cuma xada sayur peria...
saling percaya,saling menghormati...
itu tambatan ikatan bahagia..


Cik Warnida GA


sesapa nak join meh klik----->>GA

jadi nak tag:
echa
has
mrs fiza

AWaRd!!!

10q la pada kwn aku sorang (art-nezz) nie..padahal da lama da dia bg award nie...tp aku nie xsempat2 nak dok melapangkan masa...ini kebetulan ada masa terluang nie...ambe menulis la skit walopon xlengkap....haahaaa


1) Write 5 interesting facts about the person who gave u this award....

ANIS

1. H = haaa!menjadi ooo perchentaan dia masa zaman scoolahh dulu...sampai jinjang pelamin...the heee theee heee

2. A = anak kepada pakcik Thanius (suka suki ja aku buh H....ada ka dak,lupo la...)

3. N = nuyin aka uyin anak anis...katanya nama nie xda kaitan dgn kes adik nurin tue tauuu...dia mmg nak nama nie...

4. I = ingat dia serius ka orangnya...bkn la nampak je serius...tp hermmm...org pernah tinggal sebilik ngan di ja tau....haahaaaa...gila2 nk mamposss nie dak nie...even da jadi ibu mithali pownnnn sama jg...

5. S = sesekali minah anis nie kalo dtg ayat sempoi dia best wooo...xda control2nyelah..dia tibai terus...heehee aku ingat lagi karangan yg dia buat masa time kami umo 17 taun (skrg pown masih sweet 17th)....karangan yang ada capsule2 tue...heehee...tinggi sungguh imaginasi dia kalah dr syek muzapar had naik kapai angkasa tue...

2) Write down 10 interesting facts about yourself and your hobby...

1. Dah jadi isteri aka bidadari da pada somi chek....

2. Nak gemok skit....tp pas beranak berat bkn naik,tp makin turun...nie naik skit jer...

3. Nama aku start Z...dlm family ada FSZ x 2...abah n mak pandai susun nama anak2...FSZFSZ...

4. Pewot kecik...nak makan kena skit2 tp byk kali..skali jln mmg xjalan...

5. membaca!...dr kecik suka tipu tulis hobi membaca....padahal hampehhhh...

6. nie pertama kali aku dpt award dlm blog...TQ art-nez

7.suka wat tek mate...tp sejak ada anak nie mana ada masa terbuang da wehhhh,...dgn si kecik ja memanjang kalo ada masa....maklumla dia nk kita dok tempek kat muntut dia ja...heehee

8. pengumpul tupperware...sampai somi bg wrning suh benti la tabiat beli pastu simpan xpakai...haahaa

9. da lama da dok janji ngan somi nak g tgk wayang...saipa lalink xbw anje lg nie...heehee

10. puas la aku dok nak isi benda nie...heehe...


3) Pick your most 10 deserving recipients and describe them...

utk ini aku lom berjaya lg menjejak insan2 yg aku nak bg....nnt bila ada masa lpg aku pi bg kat 10 org nie k....

GIVEAWAY (CABUTAN BERTUAH) DI SUFFAH BEAUTY SHOP!!! #1

nak join GA SUFFAH BEAUTY SHOP x?
sesapa nak join meh la sini

Jadi di kesempatan ini....
cintahati nak wish kepada tuan empunya tanah blog...

Berakit-rakit ke hulu...
berenang-renang ketepian....
semoga panjang umurmu.....
dan pertambahan umur dipenuhi keberkatan.....



pisang emas dibawa belayar...
masak sebiji di atas peti.....
semoga keceriaan sentiasa terpancar....
kehidupan akan makin bertambah bererti....

and.....wish u all the best...

1st Giveaway Tinie (zon2u)

nak join jg GA dr Tinie
meh kita pakat join dehhhhh...

nak tag :
anis
hafizah_ismail


“Adrini’s First Annversary Contest”

cintahati nak try cuba tgk satu contest yg menjebakkan rasa jiwa yg meracau utk masuk...
jd mari la kita sama2 join di sini
ibu kepada cinta merasakan bahawa nak join utk kategori A.
byk sungguh spongebob....eh!bkn spongebob,silap sponsor la sebenarnya utk contest nie....antaranya adlh:

genius baby on board

http://geniusbabyonboard.blogspot.com

pati perfume for all

http://www.patiperfume.com


http://www.blingboutique.biz


http://shakleetrialpack.com/

Adrini's Anniversary Contest

http://akiikastore.blogspot.com

http://fxonlineshop.blogspot.com

http://clothdnz.blogspot.com/

http://bonitaclub.blogspot.com

berikut sisenaraikan benda yg telah dibuat utk bykkan chance nk dpt luck:
  • Put contest banner in your blog’s sidebar with link back to this contest page. – 1 chance.DONE
  • Must create one entry for this contest “Adrini’s First Annversary Contest” with links from our sponsors and Adrinis.com.DONE
  • Add Adrinis.com and contest sponsors link in your blog – 1 chance (per link)DONE
  • Add adrinis.com/blog in your bloglist – 1 chance.
  • Put link entry in your FaceBook (notes/status/wall,etc.) – 1 chance.DONE
  • Follow adrini’s in networkblog – 1 chance.DONE
  • Put link entry in your Twitter – 1 chance.
  • Like Adrini’s page in FaceBook – 1 chance.DONE

GA Teka & Menang Ibu3A

Setelah lama dok diam...
nak try luck kat GA yang KAK YONG anjurkan
meh le geng kita teka sesama...


Dgn ini ibu cinta aka cintahati meneka
1. RM 79.53
2.RM 81.52

KeLaM KAbUt tuL

seTelAh LamA MenYepIkan diri....ermmm...
iniLa MasA aKu dPt Curik tUk HupDate blog nie.....
PaNjang CitAnYa.....
Alkisah bermulanya...jeng jeng jeng, ya la sebelum nie aku kalut dok packing barg nak blik ke semenanjung...mana nak susun brg lg la,mana nak kemas lg la masuk kotak...mana nk cr brg perabot tuk perabih duit sementara nk blk sana lg...mana nak settlekan hal opis lg,yg aku terpaksa siapkan pengajaran dan pembelajaran, laporan tahunan, penilaian berterusan budak, kemas meja opis, set itu set ini....uishhhh! pening pala hotak aku time tue....kacau bilau...pas semua da settle, cuma menunggu masa blk lak....masa ari nak blk tue,mak aiiiii...aku tak lena sampai ke pagi dok kemaskan brg yg tinggal skit2 nie...simpan ini,itu ada lg,simpan itu,hat ni lak dah dok tertinggal lagi..macam2....da nak naik belon,tue diaaa aihhhh beranggaaih kiri kanan beg...huuhuuu..kat airport,lak ramai la geng2 opis anta,aku da pesan jgn maiii,satgi bukan xtau,byk lak ujan sana ujan sini...heehee...tp tue la depa mai juga...hnya 10Q n shukron jazila ja aku dpt ucapkan pada yg dtg....terharu oooo masa nak lepas gate masuk tueee...bagai dikata la....ujan la kejap kat depan pintu tue....heeheee

okeh! pas da blk lak, berbekalkan 2 beg besau (nie beg yg mula bw ke sarawak)yang berisi hanya kain bj aku n cinta kecil,terpaksa la lak berulang alik dr umah mertua ke umah mak...kejap ke sana kejap ke sini...da la itu hal kecik ja,tp yg paling penat aku kena berulang g keja....tiap2 pg sejam pergi,n sejam blk....seb bek la pulak suami da mula awal2 lg carik umah sewa...nak jadikan cita,rezeki kami murah dpt la menyewa rumah end lot dekat ngan opis aku....da ada umah da xpa la...tp aku nak dok sana cmn lg kan,brg sekontena lom sampai termasuk juga JaGunG a.k.a keta...dunia jadi caca marba la sat,mana nak fikirkan cinta nak letak mana nnt kalo da pindah umah sewa...tmn pon masih baru lg lom ada ramai org duduk,maka terpaksa dlm masa sebulan nie aku berulang alik ke tempat keja....naik kebas muntut dok drive keta ke opis...heehee itupon nasib la xda terkandas jam nenas ka,jam apple ka....
Walopong skrg nie terpaksa berkelam kabut sat,tp aku rasa terubat blk la...sebab kami dpt bersatu kembali menjadi satu keloarga yg swit....xda la lg sorg ke hulu sorg ke hilir...si cinta pon memalam kalo tidoq da xmo rapat ngan ibu nie....nak dok ngan cintahatiku ja.....pepagi muter aku da gi keja,upanya sebelum ayah dia g keja,dia dok mengerah tenaga ayahnya aka cintahatiku utk bw dia bersiar2 naik motor dulu...heehee da dpt bw blk kueh singgit,da xda masalah la kalo si ayah nak ke tempat keja...heehhee...cerdik lak cinta ni....nak nek motor punya pasal,....
keadaan kelam kabut nie mungkin akan berakhir xberapa lama lg pas da dpt setup umah dgn brg yg da sampai...da bleh wat keja opis dgn kelengkapan yg cukup....haahaa...wat masa skrg nie,aku tgh tumpang meja kwn sat nie, nk taip bg korg baca n sambil hupdate blog aku yg da lama xberidup nie....kelam kabut sungguh baik hal umah,hal opis,hal2 dan mcm2 hal...heehheee...moga pas nie kehidupan makin terurus...