Berita Utama

KeGEmbiRaaN yanG XDpt diGaMbArKaN

Berkumpul bersama, 1 perkara yang xdapat distorykan.....masa nie la kami satu kuarga dapat jumpa n jadi satu keluarga seperti org lain. Kalo x masing2 dgn hal sendiri, sorang kat east, sorang kat west. Cuma aku kan east nie ada bersama anak tecik,tue ja la lebih skit kot,berbanding somi tercinta yang sorang kat west.Kadang2 semua orang mmg nmpk cam tenang ja, mcam ikan lam kolam,benang sana,benang sini. Tp hanya ALLAH ja yang tau, betapa sukarnya kehidupan kami sekeluarga camnie..

nak juga kami nie ada kehidupan tinggal bersama cam org lain, sarapan bersama, blk keje pastu nikmati makan malam bersama, tonton tv sebelom titon bersama,weekend ada aktiviti bersama, dan bermacam aktiviti lain la yang dpt dibuat bersama satu family........tp keadaan xmembenarkan wat masa sekarang. yer la macam aku kurang2 ada si tecik yang temankan,xda la terasa sgt,tp suami aku....hermmm...kadang2 rasa bersalah lak pada suami, mana xnya...tiap2 ari makan kedai, kejap kedai mak cik angkat sini, kejap lak kedai pakcik angkat sinu....basuh baju sendiri,sidai kan sendiri, nk g keje iron bj sendiri, sarap pagi xda sesapa sediakan...tunggu aku blk la baru semuanya jadi normal cam suami org lain dpt....susah la idup camnie...PJJ (perkahwinan jarak jauh)

hermmm...itu la, bila da ada berkumpulnya ayah + ibu + anak, barulah dirasakan kegembiraan tue....mgkin org lain da sentiasa berada bersama satu family xla terasa cam aku nie. Kegembiraan yang membuak2 sebelum sampainya waktu nak naik belon kembali. Setiap hari tue kalo leh nak la biarkan ja jam tue bergerak lambat2, untuk membolehkan si hasya bersama bermain dgn ayahnya lama...tp alhamdulillah bersyukur kepada ALLAH S.W.T sebab dengan keadaan inilah ikatan kasih sayang kami satu keluarga menjadi semakin kuat seadanya.......

No comments:

Post a Comment